Sorgdrager leidt antidopingcommissie

Oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager is aangesteld als voorzitter van de antidopingcommissie. Zij gaat samen met sportarts Edwin Goedhart en hoogleraar Sportontwikkeling Maarten van Bottenburg onderzoek doen naar de dopingcultuur in het Nederlandse wielrennen. Dat hebben wielerbond KNWU en NOC*NSF maandag bekendgemaakt. De zogenoemde onderzoeks- en adviescommissie antidoping is zaterdag al aan de slag gegaan. De commissie moet met concrete aanbevelingen komen om doping beter te bestrijden. Uit het onderzoek moet onder meer duidelijk worden welke stappen al zijn gezet en welke nog gezet moeten worden in de strijd tegen doping. De commissie werkt onafhankelijk van de KNWU en NOC*NSF.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Niets ten nadele van Sorgdrager hoor, ze was bepaald geen geslaagde minister, maar ach, ze zal best iets kunnen. Het valt me echter op dat uitgerangeerde politici na hun afscheid wel heel erg vaak op leidinggevende posten terecht komen. Ze worden voorzitter, commissaris bij een multinational, directeur of burgemeester. Mislukt of niet, daar hebben ze dan kennelijk wel de capaciteiten voor.
  Ik zie eigenlijk nooit eens een berichtje over een vertrokken politicus die gewoon terugkeert in de maatschappij en in een normale baan belandt. Die, net als iedereen, weer met beide benen in de klei gaat staan om zijn dagelijks brood te verdienen.

  • André Somers

   Aan jou om dat verhaal te geen schrijven dan, want er zijn er ongetwijfeld genoeg. Het aantal verse kamerleden is namelijk erg hoog, wat betekent dat er ook erg veel oud-kamerleden zijn. Oud ministers en staatssecretarissen zijn er ook zeker wel te vinden. Helemaal gezien het feit dat we 5 verkiezingen in 10 jaar hebben gehad.

   Grote kans dat niemand het een interessant verhaal vindt, overigens.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Diederdick

  Banenmachine loopt weer?
  Ik kan ook nog wel een bijbaantje gebruiken…

 3. Meharis

  Heerlijk, weer een duur en diepgaand onderzoek. De bekende onderste steen moet weer naar boven komen. Dat lukt echter alleen als je het hele gebouw tot de grond toe afbreekt. En dat is in de praktijk nooit echt een reële optie.

Reacties niet toegestaan