Sensatie in zicht: Broersen rukt op naar tweede plaats zevenkamp

Sport
door anp
zondag, 23 augustus 2015 om 7:19
broersen rukt op naar tweede plaats zevenkamp1440307216
Meerkampster Nadine Broersen heeft na het zesde onderdeel van de zevenkamp bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking ineens zicht op een medaille. De Dongense, vorig jaar wereldkampioene indoor op de vijfkamp, rukte na het speerwerpen op van de zesde naar de tweede plaats in de tussenstand. Ze haalde uit met een afstand van 53,52 meter, veel verder dan de andere medaillekandidaten.
De Britse olympisch kampioene Jessica Ennis-Hill wierp meer dan 10 meter minder ver, maar behield wel de leiding in het klassement. Ze heeft 86 punten meer dan Broersen. De Canadese Brianne Theisen-Eaton is de nummer drie met 8 punten minder dan de Nederlandse. De medailles worden zondagavond verdeeld na de afsluitende 800 meter.
Nadine Visser zakte verder weg in het klassement door een matige speerworp van 40,07. Het twintigjarige talent duikelde van de vijfde naar de tiende plaats. Ze werd ingehaald door landgenote Anouk Vetter, die juist weer sterk presteerde op het speerwerpen en dankzij een afstand van 51,78 naar de zevende plaats klom.