Excuses gouden zwemmer Lochte na leugens

Sport
door anp
vrijdag, 19 augustus 2016 om 17:23
excuses gouden zwemmer lochte na leugens1471620741
RIO DE JANEIRO (ANP) - Zwemmer Ryan Lochte heeft zijn verontschuldigingen gemaakt voor het verzinnen van een overval in Rio de Janeiro om zijn wangedrag in een benzinestation te verdoezelen. ,,Ik had meer verantwoordelijkheid moeten tonen en mezelf beter moeten gedragen", schrijft de winnaar van vijf gouden olympische medailles, waarvan een op de Spelen in Rio op de estafette (4x200m vrije slag), vrijdag op Instagram.
Lochte en zijn teamgenoten Gunnar Bentz, Jack Conger en Jimmy Feigen verzonnen een overval door gewapende politieagenten na een incident bij een benzinestation in Rio. Globo TV zond donderdag beelden uit, gemaakt door bewakingscamera's van het Shell-pompstation. De zwemmers zijn daarop te zien terwijl ze op de grond zitten met de armen omhoog. Dat gebeurde nadat ze een deur naar een toilet hadden ingetrapt en vervolgens door een bewaker van het benzinestation onder schot werden gehouden.
,,Het is traumatisch om 's avonds laat op stap te zijn in een vreemd land met een taalbarrière en dat een vreemde dan een wapen op je gericht houdt en je geld vraagt'', aldus Lochte. Feigen heeft omgerekend 10.000 euro betaald voor een goed doel in Brazilië, zo zijn de Amerikanen vrijdag met de politie in Rio overeengekomen.