Kelderman is opgave nabij

Sport
door anp
zondag, 21 juli 2019 om 18:54
kelderman is opgave nabij1563728218
Met een geforceerd lachje stapte Wilco Kelderman zondag na de vijftiende etappe van de Tour de France de teambus van Sunweb in. Hij leek te beseffen dat het deze Tour voor het laatst was. Kelderman, bezig aan een uiterst pechvol seizoen, zal de volgende etappe normaal gesproken niet meer meemaken. Rugklachten zitten hem zodanig dwars dat hij er geen heil meer in ziet.
Kelderman arriveerde als 132e aan de finish van de vijftiende etappe, die op Foix Prat d’Albis eindigde. Hij had ruim dertig minuten achterstand op winnaar Simon Yates. "Het is waardeloos met mijn rug. Dat betekent waarschijnlijk afstappen. Ik dacht er vandaag al aan, maar toen was ik al zo ver in de etappe dat ik toch ben doorgereden. Ik kom niet vooruit, dus het heeft geen zin om verder te gaan."
"Als ik boven de 300 watt moet trappen, heb ik geen power meer in mijn benen", volgde een technische uitleg. "Aan de rustdag heb ik denk ik niet veel. Ik kan beter rust nemen en me op de Vuelta gaan richten. Ik was op de eerste dag nog optimistisch, maar de situatie kan snel veranderen." Kelderman miste eerder al de Giro vanwege een zware crash in de Ronde van Catalonië. Daarbij brak hij een sleutelbeen en een nekwervel.