Kranten eren Schippers: Dafne vliegt

Sport
door anp
zaterdag, 29 augustus 2015 om 7:39
kranten eren schippers dafne vliegt1440827314
De Nederlandse kranten geven Dafne Schippers zaterdag een fraai eerbetoon na haar historische wereldtitel op de 200 meter in Peking. Het AD heeft een speciale omslag om de krant gemaakt met een foto van de Nederlandse atlete in actie met daarop in grote letters 'Dafne vliegt'. Op voorpagina van AD Sportwereld eveneens een foto van Schippers met in grote letters het Europese record dat ze liep tijdens haar gouden race liep: 21,63.
Ook de andere dagbladen hebben op de voorpagina een foto van de nieuwe ster van de Nederlandse sport. De Telegraaf heeft een foto van Schippers met een rood-wit-blauwe vlag in haar handen met de tekst: historisch goud. De voorpagina van Telesport is volledig gewijd aan Schippers met een paginavullende foto met in enorme letters de tekst: Bizarre tijd Dafne.
De Volkskrant en Trouw hebben op de voorkant gekozen voor een foto van Schippers terwijl ze op de grond ligt met haar duimen omhoog. Schippers verrast de wereld, aldus de Volkskrant. Trouw heeft ook met grote letters de 'sensationele' tijd van Schippers afgedrukt. De dagbladen hebben het verhaal over de gouden race een prominente plek gegeven op de eerste pagina's van de binnenkant van de krant.