Naomi van As beëindigt hockeyloopbaan

Sport
door anp
woensdag, 03 mei 2017 om 11:29
naomi van as beeindigt hockeyloopbaan1493804403
Hockeyster Naomi van As gaat haar loopbaan beëindigen. Dat heeft de voormalig international woensdag via een filmpje op de website van De Telegraaf bekendgemaakt. Van As speelt komend weekeinde nog met Laren. Als ze met haar club deelname aan de play-offs om de landstitel misloopt, is zondag haar laatste wedstrijd.
Van As, die met Oranje twee keer olympisch goud won, zette na het zilver van Rio 2016 al een punt achter haar interlandloopbaan. Ze werd twee keer gekozen tot beste hockeyster van de wereld.
,,Het was een lastig besluit en het is vreemd dat dit nu definitief is”, zegt Van As bij De Telegraaf. ,,Maar ik volg als altijd mijn gevoel. Vrijdag kan mijn laatste training zijn en zondag mijn laatste wedstrijd. Mijn leven gaat wel veranderen. Ik heb van mijn achttiende tot mijn 33ste in de hoofdklasse gespeeld en heb heel veel leuke vriendschappen opgebouwd dankzij het hockeyen.''
Van As, die een relatie heeft met topschaatser Sven Kramer, geeft aan een toekomst in de televisiewereld te ambiëren. Ze werkt al een paar jaar voor het programma Zappsport.