Osaka verslaat overspannen Williams in turbulente finale

Sport
door anp
zaterdag, 08 september 2018 om 23:56
welingelichtekringen header 1
Naomi Osaka (20) heeft voor het eerst in haar nog jonge tennisloopbaan een grandslamtoernooi gewonnen. De twintigjarige Japanse tennisster zette in de finale van de US Open de 36-jarige Serena Williams in twee sets aan de kant: 6-2 6-4. Williams raakte in de laatste zet helemaal van de kook. Ze schold, huilde, en protesteerde en verloor mede daardoor de wedstrijd. Ze was of leek overspannen. De partij duurde 1 uur en 19 minuten.
De tweede set in het Arthur Ashe Stadium verliep erg chaotisch. Scheidsrechter Carlos Ramos eiste een hoofdrol voor zich op. Hij gaf Williams een derde waarschuwing toen de Amerikaanse hem ,,een dief'' noemde toen ze een punt niet toegewezen kreeg. In het tennis verlies je bij een tweede waarschuwing een punt en bij een derde waarschuwing zelfs een game. Dat overkwam Williams dus. Zonder een game te hoeven spelen kwam Osaka in de tweede set van 4-3 op 5-3. Williams probeerde daarna nog in te praten op de hoofdscheidsrechters en liet daarbij haar tranen de vrije loop. ,,Dit is niet eerlijk'', zei ze onder meer.
De beslissing werd niet teruggedraaid. Williams won nog wel overtuigend haar eigen opslagbeurt, maar Osaka bleef vervolgens koel onder alle commotie en maakte de partij af.