Ouders van Vingegaard : “Jonas zal nu niet denken dat hij de koning is, hoor”

Sport
zondag, 24 juli 2022 om 7:23
schermafbeelding 2022 07 24 om 071541
De ouders van bijna-Tourwinnaar keken samen met de andere bewoners van het Deens dorpje Hillerslev naar hun zoon. In een grote tent vol trotse dorpsinwoners. De trots op ‘hun’ Jonas is overal zichtbaar, schrijft HLN. Telkens hij in beeld kwam, brak een stormachtig gejuich en applaus los in de tent. Na zijn finish konden vader Claus en mama Karina hun tranen niet meer bedwingen. Ze omarmden elkaar innig en werden overstelpt met felicitaties van de dorpsbewoners.
Karina: “Ik ben heel emotioneel. Ik ken zelfs de woorden niet om mijn gevoel te beschrijven.”
Claus: “Het is crazy, dit is heel groots. Hierover heeft hij gedroomd. Nu heeft hij het.”
Karina: “We hebben veel over de Tour gepraat als hij jonger was. Het is mooi om te zien dat hij die gele trui nu heeft. Maar het is hem niet om de roem te doen, het gaat hem over koersen.”
Karina: “Het is aangrijpend. Het dorp is even trots als wij als ouders.”
Claus: “Het hele dorp kent Jonas al van kindsbeen af. Ze hebben gezien hoe hij hier getraind heeft, in alle straten, elke dag.”
Karina: “Ook in alle soorten weer, in regen en sneeuw.”
Claus: “Ik herinner me een jaar met heel veel sneeuw. Alle straten waren wit of met ijs bedekt. Alleen iets verder was een grotere straat waar je nog wat zwart van de straat kon zien. Dan reed Jonas naar die straat, en fietste dat stuk steeds heen en weer, om anderhalf uur te trainen.”
Claus: “Op die berg waar Jonas wegreed van Pogacar, ging het haar op mijn armen ‘f**cking crazy’ overeind staan.”
Karina: “Ik had de tranen in de ogen. Aan de finish bleven de tranen maar stromen.”
Bron(nen): HLN