Schippers: ik weet dat ik schoon ben

Sport
door anp
vrijdag, 28 augustus 2015 om 17:19
schippers ik weet dat ik schoon ben1440775447
Dafne Schippers kreeg vrijdag bij de persconferentie meteen vragen over doping. De winnares van het goud op 200 meter bij de WK atletiek in 21,63, de vierde tijd ooit gelopen door een vrouw, pareerde met haar gebruikelijke antwoord. ,,Ik weet van mezelf dat ik schoon ben en alle controles heb gehad.''
Journalisten vroegen Schippers of zij zich nu de wereldrecordhoudster op de dubbele sprintafstand voelt. De Amerikaanse atletes Florence Griffith-Joyner (21,34 en 21,56) en Marion Jones (21,62), de enige vrouwen die sneller hebben gelopen dan de Utrechtse, hebben een bedenkelijk verleden. Jones heeft dopegebruik bekend, bij Griffith-Joyner is het nooit bewezen, maar aan geruchten en speculaties heeft het nooit ontbroken bij 'Flo-Jo', die in 1998 onverwachts overleed op 38-jarige leeftijd.
,,Ik hou het erop dat ik erg blij ben met de overwinning en met mijn tijd. Dat is alles wat ik er over wil zeggen. Ik zal hier echt wel even van moeten bijkomen. Ik weet nog niet wat me allemaal overkomt’', zei Schippers.