Seizoen Tom Dumoulin voorbij na ongeluk bij training

Sport
door anp
donderdag, 09 september 2021 om 23:53
seizoen wielrenner dumoulin voorbij na ongeluk bij training1631226524
Het seizoen van wielrenner Tom Dumoulin is voorbij. Zijn ploeg Jumbo-Visma liet weten dat de winnaar van de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Tokio zijn rechterpols heeft gebroken. Dumoulin werd tijdens de training aangereden door een auto. Hij wordt vrijdag geopereerd.
Dumoulin wilde onder meer nog het wereldkampioenschap rijden, dat binnenkort in België wordt gehouden. Ook had hij nog een Italiaans programma in petto, met bijvoorbeeld de Ronde van Lombardije. "Dit is een enorme teleurstelling", liet hij weten. "Ik keek echt uit naar de komende weken. De wedstrijden die nog zouden komen liggen me heel goed. Maar helaas, voorlopig zit het erop."
Dumoulin keerde deze zomer terug na een langere tijd zonder wedstrijden. Hij was het plezier in zijn sport verloren. "Maar ik voelde me steeds beter", zegt hij. "Ik begon echt weer in vorm te komen. Zelfs vandaag op de training merkte ik dat nog heel goed. Ik had er heel veel vertrouwen in dat ik dit jaar nog voor goede resultaten zou kunnen zorgen."