Suzanne Schulting vindt het heerlijk, alle interesse voor haar prestaties en haar looks

Sport
vrijdag, 11 februari 2022 om 14:14
anp 443764057
Ze is vandaag het middelpunt van de aandacht na haar overwinning op de 1000 meter shorttrack. Ze is dol op aandacht, ze lééft er voor en ervan blijkt in een mooi portret, gemaakt voor de Spelen, in NRC.
Suzanne is het middelpunt van haar leven en er past eigenlijk niemand bij. Op haar 16e moest ze al het huis uit, omdat ze ook in het gezin altijd alle aandacht opeiste. Schulting verliet toen het ouderlijk huis om in een serviceflat in Heerenveen te gaan wonen. Moeder Hannie vond dat lastig, maar Suzanne was een onhandelbare, rechtlijnige puber met duidelijke doelen, zegt ze. „Het draaide allemaal om háár en dat kan niet in een gezin met drie kinderen.”
Volgens ex-vriend Bas Middelkoop is Schulting bereid alles op te offeren voor het verwezenlijken van haar doelen. Hij geeft „ongelooflijk veel” om haar, zegt hij, nog steeds, maar het deed hem pijn dat zij afgelopen september afstand nam na een relatie van bijna vier jaar. „Ik kreeg een burn-out en zij bereidde zich voor op een van de belangrijkste toernooien van haar leven. Mijn problemen kon ze er niet bij hebben. Schaatsen staat bij haar op één en alles wat in de weg komt moet wijken. Ook de liefde.”
„Als het om vrouwen gaat, gunt ze niemand wat”, zegt Jorien ter Mors, die een paar jaar lang haar ploegmaatje was. „Suzanne wil de beste en de snelste zijn. Of het nou om een wedstrijd gaat, of een training. Als ze verliest gaat ze vloeken en schelden. Zo van: dit is niet eerlijk."
Bron(nen): NRC