Twaalf topclubs lanceren Super League en leggen bom onder Europees clubvoetbal

Sport
maandag, 19 april 2021 om 7:03
86389748 m
Twaalf Europese topclubs gaan door met hun plannen om een Super League op te richten, een rechtstreekse tegenhanger van de huidige Champions League. Dat bevestigen ze zondagnacht in een persmededeling aan het Franse nieuwsagentschap AFP. Er zitten geen Nederlandse clubs bij.
“Twaalf Europese topclubs hebben een akkoord bereikt omtrent de oprichting van een nieuwe competitie. De stichtende clubs zijn AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur.” Als startkapitaal zeggen zij over 3,5 miljard euro te beschikken.
Er komen er nog drie bij. Voor 5 plaatsen worden voorrondes gehouden. De competitie moet 'zo snel mogelijk' beginnen. De wedstrijden zijn op woensdag, zodat de clubs gewoon in hun nationale competitie kunnen spelen
De oprichting van de Super League is een rechtstreekse oorlogsverklaring aan de Europese Voetbalconfederatie UEFA, die maandag zijn plannen voor een uitgebreide hervorming van de Champions League wil bekendmaken. Onder meer de toekomst van de lucratieve Champions League, het toernooi dat door de komst van de Super League sterk zou kunnen devalueren, zou vandaag worden besproken.