Van Gerwen verliest na zes gemiste pijlen

Sport
door anpzondag, 31 december 2017 om 1:19
welingelichtekringen header 1
Michael van Gerwen heeft zijn wereldtitel niet kunnen verdedigen. De Brabander moest in een zinderende halve finale van het WK zijn meerdere erkennen in Rob Cross (5-6). Deze Engelsman staat op nieuwjaarsdag voor een zware opgave om Phil Taylor in de laatste wedstrijd van zijn imposante loopbaan van een zeventiende wereldtitel af te houden. Michael van Gerwen was hard voor zichzelf na zijn nederlaag in de halve finale van het WK-darts tegen Rob Cross. ,,Ik heb mezelf tekort gedaan", zei de titelverdediger tegen RTL 7. ,,Ik mis zes wedstrijdpijlen. Dan kan ik wel moeilijk doen over het publiek dat niet op mijn hand was. Maar dit ligt echt aan mij."
Van Gerwen miste maar liefst zes pijlen om de halve eindstrijd in zijn voordeel te beslissen. Rob Cross benutte de derde kans die hij kreeg om te winnen. Dat gebeurde in de tiebreak bij een stand van 5-5 in sets en 5-5 in legs. De 57-jarige Taylor vervolgde zijn jacht op een zeventiende wereldtitel met een ruime zege op Jamie Lewis (6-1), de darter uit Wales die via de kwalificaties het hoofdtoernooi had bereikt.
Van Gerwen was een sportieve verliezer. Direct na zijn nederlaag tilde hij beide armen van zijn tegenstander de lucht in. ,,Hij heeft het fantastisch gedaan", zei Van Gerwen. ,,Maar ik was beter, alleen vond ik te vaak de dubbels niet."