Die ene succesvolle gadget die Apple niet wil maken

Er is een gadget dat alle andere weg zou blazen met een geweldige groei in  marktaandeel en dat volgens analisten van Barclays een markt van 100 miljoenen exemplaren zou openleggen en honderden miljarden dollars. Een voltreffer. Op een ding na: Apple gat het ding niet maken. Het ding heet een Phablet en het is een kleine tablet waarmee je ook kan bellen. De naam Phablet is uitgevonden door journalisten die lol maakten om het belachelijk grote ding dat Samsung op de markt bracht, Samsung’s 5.3-inch Galaxy Note. Maar dat was voor die Samsung een enorm succes. Sindsdien zijn allerlei bedrijven druk met het ontwikkelen en op de markt brengen van Phablets.  “We verwachten dat  2013 het jaar wordt van de Phablet,” zeggen analisten. En het zou echt het jaar van de Phablet worden als Apple met eentje komt. Dat zou kunnen langs  twee routens: door de iPhone 5 te vergroten, of door de iPad Mini te voorzien van de mogelijkheid er mee te bellen - en misschien ook te verkleinen. Maar volgens Apple-watchers is Apple niet bezig met een van beide. Als Apple een product gaat lanceren zorgt het bedrijf altijd voor koorts door foto's en gegevens te laten 'uitlekken', zodat er naar wordt uitgekeken. Nog geen enkel bericht over de Phablet van Apple En daarmee zal de markt kleiner blijven dan hij zou kunnen zijn als Apple meedeed. Maar wees niet verbaasd als je de komende maanden steeds meer mensen ziet met hele grote telefoons  

Bron(nen):   Quartz      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Heb die Galaxy Note nooit belachelijk gevonden. Integendeel. Hoe groter hoe beter, als je het mij vraagt. Moet de resolutie natuurlijk wel meegroeien, anders heeft het weinig zin. Maar zolang ie in mijn broekzak of de binnenzak van mijn jasje past, kan het mij niet groot genoeg zijn. Het zegt meer over de – wederom – slechte kwaliteiten van de betreffende journalisten die de Galaxy Note belachelijk vonden.

  Dat Apple niet meedoet, maakt volgens mij verder niet zo veel uit. Apple is toch voor een gesloten groep gebruikers die het niet erg vinden om structureel veel te veel te betalen. Voor de helft van de prijs van Apple – of misschien zelfs nog minder – heb je een gelijkwaardig product van een ander merk, misschien zelfs wel beter. Voor de toekomst van de phablet maakt het dus niet zo veel uit of Apple meedoet. Dat heeft de Galaxy Note nou juist laten zien.

 2. RhodBerth

  Apple is het Nokia van 2008. Nog wel de grootste maar over de top heen, geen innovatie meer, en te lang leunend op populariteit.

  Over 2 of 3 jaar zit Samsung daar, en dan is Apple gedecimeerd.
  Tenzij Apple zichzelf uit het moeras kan trekken aan haar eigen haren.
  Het lastige voor Apple is alleen dat ze haar geloofwaardigheid verliest omdat Jobs altijd zeer stellig was dat een iPhone niet groter mocht worden dan 3,5″

  Apple kan zichzelf pas opnieuw uitvinden als er eerst afstand wordt genomen van Jobs, en niet langzaam maar snel.
  Maar het probleem is dat Steve Jobs nu juist de heilige graal is van Apple en de iPhone. Dus kan Apple geen afstand van hem nemen. En nu Jobs er zelf niet meer is kan hij niet meer zelf de draai maken. Dus is Apple en de iPhone nu in dezelfde situatie als de LPF op 1 juni 2002. Groot, invloedrijk, sexy, maar ten dode opgeschreven. Net als Nokia dus in 2008.

 3. Oh_Oh_SarCastro

  Leuk om dit soort berichten te zien. Mijn note 2 heb ik op release gekocht nadat ik al ruim 6 a 7 jaar met een iphone heb rond gelopen. Voor mij waren het grote scherm en het OS een verademing. IOSis niet slecht maar na 7 jaar is het nieuwe er wel van af. Ik vermoed dat veel mensen van IOS af zullen stappen voor deze reden. Apple gaat naar mijn mening ook slechter om met haar klanten, mijn vriendin kan bijvoorbeeld nu geen whatsapp meer gebruiken op haar 3g omdat zij met haar telefoon niet boven een bepaalde firmware “mag” updaten van Apple.

Reacties niet toegestaan