Is dit het harde bewijs dat de PC ten dode is opgeschreven?

Is de PC aan het einde van zijn levenscyclus? Nee, want er werden in 2012 nog 350 miljoen van verkocht. De verkopen bleven de afgelopen jaren ook redelijk stabiel, aldus een artikel in Fool.com: Maar het beeld wordt heel anders als je naar de grafiek kijkt met de verkopen van alle computerachtige apparaten ('computing devices': inclusief smartphones, tablets):   Het dramatische beeld van de PC wordt pas echt duidelijk in dit staatje: Hoeveel procent van alle apparaten was en is een PC?  De PC verliest razensnel terrein  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart_van_Oerle

  Nou, nee dus. Er zijn gewoon meer apparaten op de markt, dus logisch dat het aandeel van de computer daalt.

  Stel we eten met z’n allen alleen maar patat. Dus 100% van wat we eten, is patat. En dan komen er kroketten op de markt, we eten nu 50% kroketten en 50% patat, is dat dan het einde van de patat? Nee, we zijn alleen gevarieerder gaan eten.
  Terug naar de computer, we zijn/gaan dus gevarieerder computer apparaten gebruiken.

 2. Prikker

  Inderdaad, dit toont alleen maar aan dat mensen veel meer pc-achtige apparaten zijn gebruiken. En inderdaad zullen een aantal mensen die hun pc nooit voor meer dan een mailtje te tikken overstappen op kleinere, beperktere apparaten, maar ik zie de pc gebruiker nog niet overstappen op iets anders… hij zal hoogstens meer typen hardware gaan gebruiken.

 3. Adam

  De PC verdwijnt niet, er komen alleen meer apparaten bij.

  Waar vroegen een heel gezin met 1 PC deed, hebben nu individuele gezinsleden meerdere computers (PC, tablet, smartphone).

  Een tablet is een prachtig intuïtief apparaat om informatie te consumeren.

  Voor het produceren van informatie, zoals bijvoorbeeld het tikken van een brief, werkt een PC met een traditioneel toetsenbord vele male sneller. Dus op plekken waar productiviteit belangrijker is dan het gemak, zal de PC niet verdwijnen.

 4. John

  De conclusie zou slechts opgaan als een smartphone altijd pc’s, laptops of notebooks verdringt. Dat is niet zo. Voor allerlei gebruik onderweg is een zo klein mogelijk apparaat favoriet, dus populair. Doordat de smartphone zoveel meer kan dan de oude gsm zijn ze zo populair en worden met de nieuwste versies ook nog eens heel snel vervangen. Dan nog de “mode” die meespeelt. Dat is de verklaring van die spectaculaire groei.
  De pc blijft echter een nuttig apparaat voor veel van hetzelfde werk wat er al jaren op wordt gedaan. De evolutie betreft slechts de verwerkingssnelheid en de opslagcapaciteit. Veel mensen vervangen het ding pas als ze tegen de grenzen daarvan oplopen. Deze hardware heeft dus een veel kleinere vervangingsmarkt. De grafiek laat vooral deze verschillen zien. Het oude verhaal van appels en peren vergelijken.

 5. RhodBerth

  Slechtste conclusie ooit. Het is knap hoe de PC zich staande houdt. Kennelijk vervangen al deze apparaten de PC niet. Mooie toekomst voor de ICT 8)

Reacties niet toegestaan