Google wil dat binnen vijf jaar auto’s zonder chauffeur op de weg zijn

Als Google iets wil dan gebeurt het ook. En wat Google nu wil is dat de auto's zonder chauffeur, die het bedrijf heeft ontwikkeld, binnen vijf jaar een normaal verschijnsel worden op de weg. "De auto's zijn nu zo goed dat we ze veiliger kunnen maken dan auto's die door mensen worden bestuurd. We zouden al volgend jaar een Google Car in jouw garage kunnen hebben. Maar we willen het helemaal goed doen." In Californië  is de wet al zo veranderd dat auto's zonder chauffeur zijn toegestaan. Dat is vanwege de veiligheid, maar ook omdat met de Google auto's ook mensen die niet kunnen autorijden kunnen autorijden. Gehandicapten, blinden: we kunnen allemaal autorijden. Google zegt geen geld willen verdienen aan het idee. Het bedrijf ontwikkelt de auto's zonder chauffeur om  de mensheid een dienst  te bewijzen. De bedoeling is de technologie, als de auto helemaal klaar is, over te dragen aan andere partijen.

Bron(nen):   Jalopnik      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Net zoals internet ontwikkeld door/voor de amerikaanse defensie (DARPA).
  5 jaar geleden de eerste competitie, nog in de woestijn, van robot auto’s.
  In Calfifornia en Utah is de wet al aangepast. De auto krijgt een rijbewijs, niet de bestuurder.

 2. Guest

  Mooi. Problemen als in slaap vallen en alcoholgebruik zijn gelijk uit de wereld.

  • Harrie Vangangelt

   Het gaat veel verder. Geen borden en stoplichten meer nodig. Ook het beroep van chauffeur komt te vervallen. Uiteindelijk heeft niemand meer zelf een eigen auto. Via een app laat je een voorrijden waar je ook bent en je betaalt voor de gereden kilometers.

   (in antwoord op Guest)
   • besserwessie

    Gewoon een auto per telefoon oproepen, dat zou inderdaad handig zijn. Ik zou mijn aandelen in autofabrieken maar van de hand doen. Dat wordt dan een mega turn in de economie.

    (in antwoord op Harrie Vangangelt)
 3. Vogelbeest

  “Ze willen er niet aan verdienen” Maar als je niet meer zelf hoeft te rijden kun je wel internetten op je tablet of laptop. En dan kun je weer naar advertenties van google kijken.

  Op zich niet erg. We zijn in ieder geval wel van in slaap vallende mensen en van de alcomobilisten verlost.

Reacties niet toegestaan