Niet mogelijk om 2e hands games te spelen op Xbox 720

In de strijd van Microsoft tegen piraterij zijn ook andere partijen de dupe. Microsoft heeft een hoop aanpassingen gedaan aan de nieuwe Xbox (Xbox 720) om piraterij tegen te gaan. Maar dit zorgt er ook voor dat het niet langer mogelijk is om tweedehandsgames te spelen op de Xbox, aldus Edge Magazine. Zo zal de nieuwe console een internetverbinding nodig hebben om te functioneren, op die manier kan Microsoft continu de digitale rechten beheren van elke console. Hierdoor zal het niet langer mogelijk zijn om één game op meerdere consoles te spelen. Games zullen zodra ze gekocht en geactiveerd worden verbonden zijn aan jouw console. Uiteraard zal het nog wel gewoon mogelijk zijn om de games in de winkel te kopen. Elke game zal dan voorzien zijn van een activatiecode, waarmee je de game aan jouw console koppelt. Als Microsoft daadwerkelijk deze aanpassingen doorvoert, zal dit hard aankomen bij bedrijven die zich richten op de in- en verkoop van tweedehandsgames. Zo zal het Amerikaanse bedrijf Gamestop een flinke klap moeten verwerken: bijna de helft van de omzet bestaat uit de verkoop van tweedehandsgames. Binnen Nederland is de tweedehandsmarkt voor videogames een stuk kleiner, maar ook hier zijn er genoeg bedrijven die zich richten op deze markt. Denk aan bedrijven als Free Record Shop, Gamemania en natuurlijk bol.com.

Bron(nen):   Hufftington Post  Edge Magazine    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Ik zie niet in waarom dit 2de hands games onmogelijk zou maken. Gewoon de koppeling activatiecode/console weer verbeken en opnieuw activeren op een andere console. Klaar.

  Dit zal sowieso moeten gebeuren want stel dat je console kapot gaat, zijn dan plots al je games onbruikbaar op de vervangende console? Denk het niet, dus er zal een reactivatiemethodiek moeten komen.

 2. Jeroen Sparla

  @IwanovKapotjeplov:disqus Ik denk dat bij een vervangende/nieuwe console in 1x *al* je activaties worden overgezet, en niet per game. Is de ontwikkelaars veel aan gelegen. Zien met lede ogen aan dat tussenhandel 2 tot 3 keer aan een game verdiend, en zij maar eenmalig. Wordt voor alle media/software de toekomst: continue digitale controle. Jammer, geen vrijheden meer om te spelen, luisteren, whatever, waar je wil wanneer je wil van door jou *gekochte* producten.

 3. Erwin Kwakkel

  Een verplichte internetverbinding is sowieso al een reden voor mij om geen nieuwe Xbox te kopen. Wel jammer, SimCity 5 moet ik om diezelfde reden ook aal aan mij voor bij laten gaan. Met de kwaliteit die Ziggo levert met mijn internetverbinding kan ik straks behalve niet op internet de tijd ook niet meer doden met games….

Reacties niet toegestaan