Ook al een ‘burn-out’ door veel te veel apps op je telefoon?

Leuke vergelijking: De appstore is net een snoepwinkel. Je neemt gauw te veel. Met één verschil: Anders dan in de snoepwinkel is in de appstore is veel snoep gratis. Of spotgoedkoop. Gevolg: 'app overload'. Onze smartphone raakt er bijna door verstopt. Columnist Jenna Wortham spreekt in New York Times zelfs over een 'app burnout': Ze heeft  259 apps op haar telefoon maar gebruikt er slechts 19 regelmatig. Klinkt bekend? Apple pocht over het aantal downloads. Dat loopt intussen in de miljarden. Hoeveel ongebruikte apps zitten daar bij? Het is als met een gratis huis-aan-huis blad: De meeste kranten gaan zo de prullenbak in. Amerikaans onderzoek laat zien dat met de stijging van het aantal apps de tijd die mensen ermee door brengen niet toeneemt. Verwatering dus. Meer (bijna) ongebruikte apps. De top-5 blijft ook ongewijzigd met onder meer Facebook, YouTube en Google.   Meer dan de helft van de apps worden maar 1 keer gebruikt... Daarna niet meer. Geldt voor apps langzamerhand ook: Less is more? Deze app-verslaafde gaat wel erg ver:

Bron(nen):   NYT  Nielsen  Mozy  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Nou, dat gratis is erg betrekkelijk.
  Heel veel apps kun je inderdaad gratis downloaden maar als je ook maar een stapje verder wilt of de app wilt gaan gebruiken waarvoor ze hem aanbieden dan gaat ie geld kosten.

  Op zich niks mis mee om een soort test te kunnen doen of het wat is, maar het aanbieden van “GRATIS” apps die pas functioneel worden na betaling is toch wat misleidend.

  Het zou goed zijn als elke app gekocht zou moeten worden. Voor niks gaat de zon op en de economie draait ook niet op lucht… toch?

 2. Solonechope

  Kijk op Tellsell voor de oplossing : de appdominizer.

 3. grasspriet

  Wat dacht je van ‘geen app’? Geen burn-out, lekker rustig.

  We leven in de tijd die Albert Einstein heeft voorzien en erg eng vond.
  De techniek heeft de mens overgenomen.

Reacties niet toegestaan