Silent Circle is de nieuwe veilige Skype

In april hadden ze nog 32 werknemers, nu zijn het er al 64. De ontwikkelaars van Silent Circle spinnen garen bij de oproer rondom PRISM. Ze verwachten dit jaar 3 miljoen betalende gebruikers, nadat het aantal abonnees al met 400% explosief steeg. CEO Mike Janke, ooit sluipschutter bij de Navy Seals en defensie-adviseur, besloot al in 2010 om samen met andere Seals een communicatiedienst te ontwikkelen waarbij geen enkele overheid kon mee luisteren. Onder zijn klanten bevonden zich de Wereldbank en de VN, die ontevreden waren met wat er tot dan toe beschikbaar was. Inmiddels hebben zich daar nu "honderden overheidsorganisaties uit binnen- en buitenland" aantoegevoegd. Niet voor niets zitten ze in Washington DC met een filiaal in Silicon Valley. Ook hebben veel financiële bedrijven aan aangemeld, evenals veel mkb-bedrijven (ook uit Nederland). Het is dan ook volledig legaal en niet duur: de Silent Circle app kost ongeveer 8 euro per maand en is geschikt voor iPhones, iPads en voor Android. Bij elke chat, sms of gesprek wordt er een geheime code meegestuurd waarmee de ontvanger de versleutelde boodschap kan ontcijferen.   Eén kritiekpuntje is er wel: iederéén kan gebruik maken van Silent Circle, dus ook kwaadwillenden.    

Bron(nen):   Z24      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Het Skype signaal is niet afluisterbaar. Wat inlichtingendiensten dus doen is inbreken op de computer en het audio aftappen van een punt waar het voor de mens verstaanbaar is oftewel van de interne audiohardware. Dat zal ook mogelijk zijn met Silent Circle en dan is 8€/maand een hoop geld.

  2. GentleRV

    Wat ik denk met het hele PRISM verhaal is dat ze als gekke data verzamelen maar het niet kunnen decoderen als het gescrambled of beveiligd wordt met een code.

    Van SSL en VPN verbindingen kan je ook niet bij de originele data of je moet de encryptie sleutel weten. Hoe Skype exact werkt weet ik niet.

Reacties niet toegestaan