Nooit meer je telefoon opladen? Nieuwe technologie maakt het mogelijk

Een telefoon die constant wordt opgeladen, waardoor de batterij nooit leeg zal raken. Het klinkt veel te mooi om waar te zijn, maar een revolutionaire technologie gaat het mogelijk maken. Wysips zet energie van kunstmatig licht en zonlicht om in elektriciteit die kan worden gebruikt om de batterij van de telefoon op te laden. Het maakt gebruik van licht verzamelende kristallen die onder of boven een telefoon of tablet scherm geplaatst kunnen worden. De Wysips kristallen zijn voor 90% transparant en onzichtbaar voor het blote oog. Vroege prototypes hebben het al voor elkaar gekregen om 10 minuten aan licht blootstelling om te zetten in een extra batterij levensduur van 4 minuten. De Franse fabrikant SunPartner Group is hard aan het werk om de mate van conversie te vergroten. Daarnaast heeft de fabrikant een deal gesloten met TCL Communications. De technologie zal dan ook binnenkort gebruikt gaan worden voor smartphones. De Alcatel One Touch zou wel eens de eerste telefoon kunnen worden die gebruikt gaat maken van de Wysips technologie. De verwachting is dat de eerste prototypes klaar zullen zijn in 2014. Naast telefoon en tablets kan de technologie ook gebruikt worden op andere schermen. Bij SunPartner denken ze zelfs dat ze van elke oppervlakte een energiebron kunnen maken.

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Doe mij dan maar het hele dak vol met deze kristallen. Met backreflector voor dubbele slag.

  • RhodBerth

   Als alle uitvinders zo cynisch zouden zijn als uw zouden we nu nog rond het kampvuur eten.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Really

  Gaap.. Wat is er zo bijzonder aan een rekenmachine met zonnecellen hoef je ook niet op te laden als je in het licht werkt.

  • Heldoppantoffels

   Wat er zo bijzonder is? Misschien dat een rekenmachine nog geen 1% gebruikt aan energie in vergelijking met een hedendaagse smartphone?

   (in antwoord op Really)

Reacties niet toegestaan