‘De 3 redenen waarom ik geen Samsung Watch wil’

Met enig vlagvertoon werd donderdag de Gear gepresenteerd, het computer/horloge van Samsung. Het bedrijf is daarmee de eerste grote fabrikant van deze nieuwe gadget. Andere bedrijven, ook Apple, zullen volgen. Maar wordt het een rage? Gaan we allemaal een Gear kopen? Jp Mangalindan de tech-expert van Fortune Magazine begint er niet aan. Hij geeft drie simpele redenen. 1. De smartwatch doet niets wat een smartphone ook al doet. Sterker: hij doet veel minder. Het is een zeer beperkte smartphone met een piepklein schermpje aan je arm 2. Je moet een Samsung Note 3 telefoon hebben om volop gebruik te kunnen maken van de watch. 3. De batterijduur.  Als je het apparaatje intensief gebruikt gaat hij net zo lang mee als de batterij van de telefoon. Dat is voor iets dat om je arm zit veel te kort. Dat betekent dat je hem midden op de dag soms aan de stroom moet hangen. Voor een telefoon vervelend, voor een horloge dodelijk  

Bron(nen):   Fortune      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Ik zie de voordelen ook niet. Niet van Samsung noch Apple of andere leverancier…
  Maar ja, hoe keken we in 1998 tegen de mobiele telefoon aan 🙂

  • kletsmajoor

   Ik ben ook niet onder de indruk. Het zal afhangen of er echt innovatieve Apps komen die zonder toevoeging van een Watch niet mogelijk zijn. Op dat punt verwacht ik meer van Apple en Google dan van Samsung.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Rob ten Napel

  Wel onder de indruk van een slim apparaat wat op je huid zit. Het zal in de nabije toekomst je conditie van je lichaam gaan meten. Geen fan van Samsung maar wel fan van deze nieuwe revolutie, apparaten aan op het lichaam.

 3. Dead Silence

  JP Mangalindan snapt blijkbaar niet dat de mobiele elektronica de meest compacte is en denkt dat een smartwatch meer kan, of dingen aan boord heeft die een telefoon niet heeft. Gezien de volumefactor kan dat dus ook helemaal niet.

 4. Really

  1. Je kan niet bellen met je horloge(je hebt nog steeds een telefoon nodig)
  2. Batterijduur is slecht

  Dat zijn voor mij redenen om het niet te kopen. Als dit opgelost is dan koop ik er eentje

 5. RhodBerth

  Samsung is niet de eerste grote fabrikant die met een smart watch komt. Sony heeft zojuist haar 2e smart watch gepresenteerd.

  Ik kijk momenteel ook niet erg hard uit naar de smart watch, maar ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat evolueren. Nieuwe technologie wordt meestal van te voren door conservatievelingen als niet-relevant weggezet.

Reacties niet toegestaan