Waarom de Galaxy S5 de komende maanden de iPhone zal vermorzelen

Begin deze week kwam Samsung met zijn nieuwe paradepaardje, de Galaxy S5.  De nieuwe smartphone komt vanaf 11 april op de markt. Victor Luckerson van Time voorspelt dat Samsung de komende maanden de iPhone geheel zal overvleugelen. Hij geeft daarvoor 5 redenen 1. De grootte van het scherm. De nieuwe Samsung is  een inch groter dat de iPhone en heeft een hogere resolutie (scherper beeld).Er is vraag naar grotere schermen. Veel mensen, vooral jongeren, gebruiken hun smartphone voor bijna alles en dat is een iets groter scherm prettig. Apple denkt nog steeds na over een groter scherm. Samsung heeft het al met de Galaxy, maar ook met de Note III, die nog veel groter is 2. Het merk. Een paar jaar geleden was er eigenlijk maar één merk telefoon, en dat was de iPhone van Apple. Maar Samsung heeft veel geld gestoken in het opbouwen van een kwaliteitsbeleving bij het merk Samsung en dat begint geld op te leveren 3. De hartslagmeter. De Galaxy heeft een ingebouwde hartslagmeter. Leg je vinger een paar seconden op de sensor en hij meldt je hoe hoog je hartslag is. Er is (uiteraard) een app die dat bijhoudt en je kunt een bijbehorende smartwatch kopen die van de telefoon een gadget voor sporters maakt. Bovendien is  een hartslagmeter nieuw. En we houden van nieuw. 4. Advertenties. Samsung besteedt dit jaar 14 miljard dollar aan marketing. We zullen de Galaxy overal tegen gaan komen en dat helpt. 5. De tijd. In april komt de Galaxy en pas in september of oktober zal Apple een nieuwe versie van de iPhone aankondigen. En dat duurt het daarna nog een hele tijd voor die nieuwe iPhone ook te koop is. En al die tijd is de Galaxy het nieuwtje en de iPhone het oude nieuws

Bron(nen):   Time      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Stephen

  Waarom niemand écht enthousiast is over de Samsung Galaxy S5…

  http://www.onemorething.nl/2014/02/niemand-is-echt-enthousiast-over-de-samsung-galaxy-s5/#more-2661461

 2. FMYO

  Vele jongeren en volwassenen willen niet zo’n groot scherm omdat het niet in de broekzak past.
  Het merk: Samsung is geen sexy merk en maakt verder geen vernieuwende dingen. Het kan geen belevingswereld eromheen creeren als Apple dat wel heeft gedaan.
  Hartslagmeter, dat is een sensor extra waar weinig mensen gillend enthousiast over zullen worden.
  Het advertentie budget is dik in orde, geld is nog steeds niet voldoende om een sexy / vernieuwend beeld neer te zetten. De juiste reclamebureaus inschakelen met dat geld is de missende 2e stap.
  De tijd, tja nu heeft Samsung en nieuw model, Apple weer a/h einde v/h jaar.

  Ik zal de Samsung niet kopen. Niet vernieuwend. De interface van Samsung is saai en vol met met onnuttige gadgets.
  Ja er is nu veel meer concurrentie op de markt. Prima zo. Apple doe tom die reden niet de prijs omlaag. De prijs is onderdeel van de beleving/exclusiviteit v/h merk. Goed gedaan, wel jammer voor de klanten.

  Alles wat er nu op de markt is en wat er uitgebracht wordt nu is meer van het zelfde. Niet de moeite waard voor diegene die al een top phone bezitten.

  Apple blijft voorlopig meer dan voldoende geld binnen harken.Geen zorg. Koreaans zal ook nooit zo sexy zijn als Amerikaans …. Wij europeanen vinden gadgets uit de VS toch altijd wel mooier. Voor Apple’s iPhone, die interface heb ik idd 20x liever dan wat er door Samsung geleverd wordt. Apple & Samsung is net zoiets als een Koreaanse Ferrari en een Italiaanse Ferrari….. wellicht net zo goed maar de beleving toch niet en daarom heeft Apple een grote trouwe schare fans die ook nog groter wordt steeds. De strijd is niet gestreden.

  • Dead Silence

   Je hebt domme mensen, heel domme mensen, ongelooflijk domme mensen, uitzonderlijk domme mensen, en de reaguurder hierboven. Alaaf.

   (in antwoord op FMYO)
 3. catchit64

  Leuk bedacht die 5 redenen maar voor mij absoluut geen aanleiding om over te stappen. Zolang Samsung geen complete lijn biedt (computer / laptop – TV integratie zoals Apple TV en gebruiksgemak op professioneel niveau) zie ik de noodzaak niet al twijfel ik niet aan de wellicht betere kwaliteit op sommige vlakken.

 4. Kopje thee

  En ja hoor… de gemoederen lopen weer hoog op.. vier breedsprakige reacties… tis ‘n ding, mensen. Een telefoon. Met internet erop enzo. Ik heb ‘n Iphone 5. Ding ‘n paar keer laten kletteren, waaronder een keer in ‘n emmer sop, en hij doet ‘t nog. Klaar. Waar hebben we ‘t over.

 5. Steen

  Slecht onderbouwd artikel. DIt zijn een paar meningen van iemand, geen feiten.

Reacties niet toegestaan