Infografiek: De Tablet Race: The Apple iPad vs. de rest (Apple verliest terrein)

Net als na de introductie van de iPhone was Apple op de tabletmarkt en hele tijd veruit de grootste. Maar de macht verschuift. Tabletcomputers met een Android-besturingssysteem zijn in 2013 voor het eerst meer verkocht dan tablets van Apple. Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gartner blijkt dat 62 procent van de tablets draaide onder Android. Een jaar eerder was dat nog bijna 46 procent.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Amerikaanse propaganda, buiten Amerika bestaat niets…gaap. Ook kan ik genieten van de pro’s en cons, zoals geen SD-geheugenslot, veel te duur, gesloten systeem, slechte communicatie met niet-Apple producten, etc.

 2. Volledig

  Het is alsof je nu Mercedes vergelijkt met alle andere auto’s onder de noemer “andere”.
  De iPad is een high-end tablet die je alleen kunt vergelijken met 2 tablets van de andere grote merken. Meer is er niet qua high-end tablets, en dan zie je toch een heel ander plaatje.

  • RHK

   Zeker qua prijs is de iPad een high-end tablet, maar zoals gezegd is dit een totaal overzicht van “merken” in de gehele tablet-markt.
   In dat opzicht is het dan ook terecht om het aandeel van de grote merken te benoemen en de rest onder de noemer “all others” te plaatsen. Dat het merk Apple maar een enkel soort tablet maakt, high-end volgens jou, is een keuze die andere merken niet maken omdat ze inspelen op de behoefte van de minder kapitaalkrachtige kopers.
   Overigens snap ik jouw betoog maar hieruit blijkt gewoon dat er een grote behoefte is aan betaalbare niet-Apple tablets. Als ik mijn persoonlijke wensenlijst en criteria hanteer dan zou mijn keuze ook nu weer vallen op een high-end tablet maar geen iPad.

   Om in jouw termen te blijven: een Mercedes heeft de naam “premium” te ziin maar is standaard erg kaal en de broodnodige accessoires zijn astronomisch geprijsd wat de prijs erg ver opdrijft. Dus kiest de meerderheid voor een betaalbare auto van een ander merk die in de basis al wel rijk is uitgerust en zeker zo veel rijplezier geeft voor een fractie van de Mercedes-prijs… Alle auto’s brengen je van A naar B en de topsnelheid is hoger dan de toegestane snelheid op de nederlandse wegen dus waarom meer betalen voor een “premium” merk?

   (in antwoord op Volledig)
   • Volledig

    Helemaal met je eens 🙂
    Wilde alleen pinpointen dat de vergelijking niet “eerlijk” is.

    (in antwoord op RHK)

Reacties niet toegestaan