Heel New York krijgt gratis internet

Wie wel eens in New York was, zal weten dat er geen stad ter wereld is met zoveel (bescheiden) telefooncellen. Ooit druk gebruikt, maar nu vrijwel nutteloos. Vrijwel, want toen als gevolg van orkaan Sandy bijna alle communicatie was uitgevallen, door de stroomstoring, bleven de telefooncellen werken. New York wil ze dus niet kwijt en nu is er een prachtplan om de 11.000 cellen een nieuw leven te geven: het worden wifi-hotspots. In het plan van burgemeester De Blasio wordt iedere cel uitgerust met een wifi-modem met een bereik van 35 meter. Genoeg om rond de cel internet te hebben, te weinig om commerciële aanbieders dwars te zitten. Het plan lijkt gratis uitvoerbaar door een exploitant toestemming te geven de cellen te gebruiken voor reclame-uittingen. De hele stad gratis wifi en het kost niks. Dat moet in de Nederlandse steden ook kunnen.

Bron(nen):   Elite      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Prachtig! Zo wordt de stad een werkelijke bron van instant informatie en kennisuitwisseling. Kan hier ook, ware het niet dat we daadkrachtige bestuurders nodig hebben die een sterk beeld hebben van waar de stad naartoe moet. Nu vervalt het nogal eens in fragmentarische plannen die vervolgens weer te lang duren en daardoor amper nog rendabel zijn. Maar de ontwikkeling in NY is iets wat onherroepelijk ook hier gaat komen.

 2. kletsmajoor

  Twee regeltjes uit dit bericht:

  “te weinig om commerciële aanbieders dwars te zitten”
  “De hele stad gratis wifi en het kost niks”

  Dat kan niet allebei waar zijn.

  • AT

   Het feit dat er inkomsten moeten komen uit reclame impliceert al dat het niet niks kost…

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. André Somers

  “Wie wel eens in New York was zal weten dat er geen stad ter wereld is met zoveel (bescheiden) telefooncellen.” en dan “Dat moet in de Nederlandse steden ook kunnen.”

  Nee dus. In Nederland hebben we niet overal van die telefooncellen hangen. En als het aan mij ligt, mag het wel een flink tandje minder met al die reclame in de openbare ruimte.

 4. Kopje thee

  Dit bestaat al in zoveel steden, o.a Londen.

 5. Zonnestraaltje

  jeeh, nog meer gratis reclame!

Reacties niet toegestaan