Skylock is het fietsslot van de toekomst

Zorgen dat je fiets niet wordt gestolen blijft, zeker in de grote steden, een uitdaging. Er is een nieuw slot op komst dat die opgave (iets) makkelijker maakt. Skylock maakt van electronica gebruik om het slot beter en gebruiksvriendelijker te maken. Wat dat laatste betreft: als je de bijbehorende app hebt op je smartphone kun je het slot ontgrendelen vanaf je telefoon, door een knop in te drukken. Als je ook bluetooth inschakelt gaat het slot zelfs al open als je in een straal van 10 meter komt. Maar electronica kan ook helpen te voorkomen dat je fiets wordt gestolen. Als hij binnen het bereik van wifi staat, kun je op je smartphone volgen wat er gebeurt met je fiets. Als hij gaat bewegen, terwijl jij er niet bij bent, krijg je een seintje dat iemand aan je fiets morrelt, zodat je de dief kunt stoppen. Nog niet perfect, maar al wel veiliger dan een gewoon slot.

Bron(nen):   Gizmodo      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  “…krijg je een seintje dat iemand aan je fiets morrelt, zodat je de dief kunt stoppen.

  Gerelateerde berichten:
  30/04/2014 Daphna Beerdsen (31) werd in Cambodja vermoord door een man die haar fiets wilde stelen

  • Jannie Ooms

   Nogal onkies, deze grappig bedoelde verwijzing.

   (in antwoord op Apekool)
   • Apekool

    Ik bedoel hier niets grappigs mee, wel het beperkte nut.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • FritsB

    Niet onkies, een reële mogelijkheid. Daarnaast is het maar de vraag of zoiets helpt. Wie een paar keer gealarmeerd is komen opdraven terwijl er niets anders aan de hand was dan dat iemand zijn fiets opzij zette omdat er een andere fiets uit de stapel gehaald moest worden, gelooft het verder wel.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. medi8

  Kostat?

 3. Volledig

  Als het slot opgeladen kan worden tijdens het fietsen door een koppeling met de dynamo dan is het misschien wat. Wifi verbruikt veel energie.

 4. Kopje thee

  3huis heeft aandelen gekocht in dit bedrijf?

 5. Meester Proper

  Alle elektronica kan gehackt worden.

Reacties niet toegestaan