Microsoft lost eindelijk de ramp op die Windows 8 heet

Gisteren kwam een eerste testversie van het nieuwe Windows 10 uit. En iedereen haalde opgelucht adem. Want Windows 10 heeft weer het oude vertrouwde desktopscherm. Windows 8 kreeg zware kritiek te verduren. Het schakelen tussen het tabletscherm en het desktopscherm was onhandig, net als het tabletscherm bedienen met muis en toetsenbord. Bovendien klaagden gebruikers dat het Startmenu was verdwenen. Slechts 12 procent van alle Windowsgebruikers werkt maar met Windows 8. Om te benadrukken dat Windows 10 echt heel anders is dan 8, wordt Windows 9 overgeslagen. Een van de grote voordelen van het nieuwe Windows is dat apps op alle apparaten kunnen worden toegepast, van mobiel tot grote desktop. En misschien nog wel fijner: het Startmenu is terug. Dat maakt navigeren voor desktopgebruikers weer een stuk eenvoudiger. Maar er is ook gedacht aan mensen die liever met het touchscreen werken. Verwijderen gebruikers het toetsenbord of raken ze het scherm aan, dan vraagt Windows of het de tabletmodus moet inschakelen en komt een scherm vergelijkbaar met Windows 8 tevoorschijn. Nieuw is ook Task View. Daarmee worden alle geopende vensters naast elkaar weergegeven en kunnen gebruikers gemakkelijker wisselen tussen allerlei taken. Microsoft hoopt dat al die mensen die nu nog oudere versies van Windows gebruiken eindelijk de overstap maken. Halverwege 2015 is Windows 10 voor iedereen beschikbaar.

Bron(nen):   Business Insider      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marco Gorter

  Toch ben ik happy met Windows 8. Ik heb een all in one met touchscreen staan en Windows 8 is een geweldige interface hierop. De kids zijn er ook gek op, zeker ook de apps (en spelletjes) die hiervoor in de store staan. Op 4 jarige leeftijd kunnen ze de PC al goed bedienen!
  Ik moet juist wennen wanneer ik weer achter mijn laptop met Windows 8 werk, mis de touch omgeving dan.
  Probleem voor Windows 8 lijkt mij de trage marktpenetratie van touchscreens.

  • kletsmajoor

   Je stipt precies het probleem met Windows 8 aan: de sterk wisselende gebruikservaring tussen apparaten met wel en geen touch screen en verschillende schermformaten. Ik heb (had, want eraf gegooid) Windows 8 op een grote 17″ laptop zonder touch screen. Ik vond het tegeltjesscherm best aardig als vervanging van het startmenu maar de bediening met een muis i.p.v. touch voelde omslachtig. Ook dat Apps altijd fullscreen gingen vond ik onhandig op zo’n groot scherm. Er was ruimte zat om elke App in een eigen windowtje te laten draaien. Dat laatste gaat wel gebeuren in Windows 10 begrijp ik.

   (in antwoord op Marco Gorter)
   • harrr

    inderdaad.. niet is irritanter dan een skype chat die verplicht full screen wil op mijn 23 incht full hd scherm..
    Dat is typisch iets wat je in een klein schermpje linksboven hebt staan of zo terwijl je ondertussen met heel andere dingen bezig bent.

    Idiots

    (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Tegendraads

  Zoals altjid heeft MS een 2e poging nodig om het goed te krijgen. Deze keer was het niet anders

 3. Burgermans

  Niets mis met Windows 8.1, het is supersnel en draait probleemloos.
  Het probleem voor Microsoft is dat Windows 7 ook al heel goed was. En waarom zou je een besturingssysteem vervangen dat het nog prima doet?

 4. Revolutionary Socialist Media

  Waarom elk jaar een nieuwe besturingssysteem? Ik weet best wel waarom, maar het is zo onlogisch. Punt is dat Microsoft zo gek is op winsten dat ze alles ervoor doen. De resultaten zijn er: Windows Vista ( ramp ), Windows 8 ( tweede ramp ). Ook eerdere versies van Windows kunnen als mislukt worden gezien. Met Windows 95,98, XP en Windows 7 heeft Microsoft het goed gedaan, maar door de drang naar BIG MONEY maakt het bedrijf ook flinke blunders!

  • kletsmajoor

   Kijk eens aan! Een revolutionair socialistische analyse van de Windows ontwikkelingshistorie, wie had dat verwacht? Verrassend ook dat het streven naar winst als grote boosdoener wordt aangewezen.

   (in antwoord op Revolutionary Socialist Media)
 5. Flupke01

  Komkom, niet gelijk zo hysterisch met die titel! Ben heel tevreden met W 8.1, draait snel en soepel, zelfs beter dan W7 op mijn oude netbookje. Enige gemis is het
  startmenu natuurlijk, maar dat is eenvoudig op te lossen met een ruime
  keus in gratis software van derden…

Reacties niet toegestaan