Apple gaat vanaf januari miljoenen smartwatches maken

Apple's Taiwanese leverancier Quanta heeft per januari duizenden extra werknemers in dienst genomen, meldt een krant in Taiwan. De reden: de fabriek gaat massaal het horloge van Apple fabriceren. Volgens de geruchtenmachine die altijd rond Apple hangt zou de Apple-watch pas in het voorjaar op de markt worden gebracht. Maar dat is dus mogelijk niet waar. Apple zelf heeft nooit iets gezegd over de lanceringsdatum, behalve dat die in 2015 zal vallen Het horloge verbindt draadloos met je iPhone, waardoor je er bijvoorbeeld notificaties op ontvangt. Daarnaast zit het horloge bomvol met sensoren, waarmee bijvoorbeeld je hartslag in de gaten wordt gehouden.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Nah, niet nodig. Ik heb een Seikootje van nog geen 60 euries. Werkt prima.

  • Vogelbeest

   Wat mij betreft is een horloge niet echt meer om te vertellen hoe laat het is. Het staat op alle computers, audio apparaten, telefoons enz. Het is alleen nog als accesoire.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Macht der gewoonte, denk ik. Ik draag horloges sinds ik kan tellen. Zelfs al zou ik geen horloge meer dragen, zou ik nog steeds als eerste de armbeweging maken om de tijd te checken.

    Los daarvan, en dat was meer mijn punt, dit hoeft voor mij allemaal niet zo. Ik houd van high-tech en tablets en alles. Begrijp me niet verkeerd. Maar ik hoef niet constant te weten of ik een bericht heb of wat mijn hartslag is. Ik zie niet echt een toegevoegde waarde. Sterker nog, de eerste versies zullen de batterij van je phone waarschijnlijk nog sneller leegtrekken dan nu al het geval is. Ik pas. In elk geval voorlopig.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Apekool

  Hmm, er zit ook een tijdfunctie op mijn telefoon…

 3. Vogelbeest

  Mijn hartslag geloof ik wel. Zodra er en horloge komt wat me verteld hoeveel calorieen ik vandaag gegeten en verbrand heb zal ik er een kopen.

Reacties niet toegestaan