Zo krijg je nooit meer advertenties op Facebook

Als je een beetje rond surft op internet verschijnen er weldra advertenties over de gezochte onderwerpen of producten op je Facebookpagina. Daar zit je waarschijnlijk niet echt op te wachten. Gelukkig kun je de advertentiefunctie uitschakelen. Het is even wat moeite, maar met onderstaand stappenplan wordt het heel eenvoudig. Stap 1 Klik eerst op het slotje helemaal rechtsboven op je pagina. Bovenaan staat 'Privacy-snelkoppelingen'. Klik onderaan op 'Zie meer instellingen'. Stap 2 Je ziet nu het overzicht 'Privacyinstellingen en hulpmiddelen'. Verander en passant de volgende instellingen door op 'bewerken' te klikken: Zet 'Wie kan mijn berichten bekijken' op 'Alleen vrienden'. Zet het vinkje uit en verander je instelling in 'nee' bij de vraag 'Wil je andere zoekmachines een link laten plaatsen naar je tijdlijn?' Stap 3 In de menubalk links klik je vervolgens onderaan op 'Advertenties.' Je bent nu bij 'Facebook Advertenties', dat uit drie delen bestaat: 'Externe sites', 'Advertenties en vrienden' en 'Advertenties gebaseerd op je gebruik van websites of apps buiten Facebook'. Scroll naar het derde deel en klik op de blauwe letters van 'European Digital Advertising Alliance'. Stap 4 Je zit nu op de website 'Your Online Choices'. Selecteer bij 'Location' Nederland en klik vervolgens links op 'Jouw instellingen'. Scroll een stukje naar beneden tot je links een blok ziet met drie opties: 'Alle bedrijven aanzetten', 'Alle bedrijven uitzetten' en 'Retry all failed'. Klik op 'Alle bedrijven uitzetten'. Het duurt dan enkele minuten voor alle bedrijven zijn uitgeschakeld. Als sommige bedrijven aan blijven staan, klik dan nog eens op de knop 'Alle bedrijven uitzetten'. Nu kunnen Facebook en andere bedrijven geen gegevens meer gebruiken die gebaseerd zijn op jouw activiteiten op websites, apparaten of apps buiten Facebook.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Maar je krijgt nog steeds reclame.

 2. nixiotemba

  adblock plus, geen last meer

 3. RhodBerth

  Ik krijg eigenlijk liever advertenties gebaseerd op mijn interesses dan advertenties die totaal irrelevant zijn voor me…

  Het suffe in de huidige situatie is alleen dat ik nu vooral advertenties krijg voor producten die ik gisteren heb gekocht.

 4. RP Geniet

  Weiger om facebook te gebruiken zolang zij gegevens MISbruiken, geen last van Facebook inmenging in mijn privéleven.

Reacties niet toegestaan