Tim Cook: ‘de Apple-watch gaat de autosleutel en creditcard vervangen’

Hij laat zich niet vaak interviewen, maar de Daily Telegraph kreeg de kans toen Apple-CEO - en daarmee de baas van het succesvolste bedrijf uit de menselijke geschiedenis - Tim Cook Londen bezocht. Het gesprek mocht kennelijk alleen over de Apple Watch gaan. Cook draagt er zelf uiteraard al een tijdje een. Volgens hem gaat de komst van het horloge een culture shock veroorzaken, zoals de iPod deed en zoals de Iphone deed. We zijn net gewend geraakt aan een leven zonder horloge, maar dat gaat volgens Cook worden omgedraaid. Zeker als de Apple Watch alles kan wat in de mogelijkheden ligt. Dus autosleutel zijn, en een veel veiliger credit card en je persoonlijke gezondheidstrainer. Wat dat laatste betreft: je kunt de watch nu al zo instellen dat hij je een porretje in je pols geeft als je de uren tevoren te weinig hebt bewogen.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  “en daarmee de baas van het succesvolste bedrijf uit de menselijke geschiedenis”, volgensmij stond hier pasgeleden een schrijfseltje over de VOC als het succesvolste bedrijf in de menselijke geschiedenis. Daarbij kwam Apple ergens op de 10e plaats.

  • Windows 8

   VOC bedrijf? Geef Jobs geen ideeën 😀

   “De VOC had een eigen leger en oorlogsschepen ter handhaving of uitbreiding van haar positie en om zo nodig handel met de lokale bevolking af te dwingen. De compagnie stortte zich in de eerste jaren in dure militaire campagnes om de Portugezen uit Aziatische handelsposten te verdrijven en andere concurrenten op een afstand te houden. Rond 1700 was de helft van het aantal medewerkers soldaat.”

   (in antwoord op Zmirlap)
 2. Paulraw

  Ah ,autosleutel en card nu makkelijk steelbaar te dragen rond de pols?

 3. vandehoedenderand

  Doe ‘ns wat aan de batterij. Niet alleen op die overbodige Apple Watch. Maar in het algemeen. Ik wil graag een batterij die minstens een jaar meegaat voordat ie weer moet worden opgeladen.

 4. VerzetIsZinloos

  Een gewoon horloge gaat al niet lang mee. De techniek wordt steeds zwakker. En energie steeds schaarser

 5. Koper

  Wearables zijn inderdaad de nieuwste ontwikkeling. Niet meer elke keer je telefoon hoeven te pakken maar gewoon even op je pols kijken.

Reacties niet toegestaan