IKEA introduceert meubels met draadloze opladers

Ideaal: je zit op de bank, je telefoonbatterij is bijna leeg, maar wacht, daar is de ingebouwde oplader van IKEA. De meubelgigant introduceerde op het Mobile World Congress nieuwe meubels die zijn voorzien van draadloze opladers volgens de Qi-standaard. Een aantal smartphones ondersteunt de Qi-technologie al, maar is dat niet het geval dan heeft de Zweedse meubelwinkel daar een oplossing voor. Er zijn namelijk ook speciale Qi-oplaadpads te koop voor telefoons die nog niet zijn uitgerust met de technologie, zoals de iPhone en de Samsung S5. Door de telefoons in zo'n hoesje te stoppen kunnen ze wel worden opgeladen via de meubels. De telefoon laadt op als hij op een rond oplaadpunt (met kruisje) wordt geplaatst. Een aantal meubels is voorzien van USB-poorten, zodat ook met kabel kan worden opgeladen. De meubels zijn vanaf april te koop. Ikea Qi meubels met draadloze oplader

Bron(nen):   Dutch Cowboys      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Misschien handig dat je telefoon even ergens neer kan leggen om wat bij te laden zonder specifiek de stekker er in te stoppen. Zou nog iets handiger zijn als er ook geen snoer meer over de grond van de muur naar de tafel zou lopen.

  2. Burgermans

    Nadeel is wel dat al je meubels stekkers moeten krijgen.

  3. Divert

    Op zich niets nieuws. De Qi standaard is er al lange tijd. Ik heb zelf een Nokia Lumia 820 die draadloos opgeladen wordt via een Qi lader.

Reacties niet toegestaan