Zo verwijder je toeristen van foto’s van bezienswaardigheden

Probeer maar eens een foto te maken van het Rijksmuseum waar geen hordes toeristen op staan. Dat is bijna onmogelijk. Als het je al lukt, kost het in ieder geval veel tijd en moeite voor je dat ene kiekje kunt maken. Daarom heeft Adobe de 'Monument Mode' ontwikkeld, waarmee je in één keer alle mensen kunt laten verdwijnen van foto's, die je maakt met je smartphone. Zelfs op de drukste plaatsen, kun je perfecte foto's maken van je favoriete gebouwen. Het algoritme werd ontwikkeld door de Indiase ingenieur Ashutosh Sharma Jagdis. Op de jaarlijkse conferentie van het softwarebedrijf gaf hij een overtuigende demonstratie van zijn systeem. Volgens Adobe scheidt de app alle bewegende van de niet-bewegende voorwerpen. Zo kun je niet alleen toeristen, maar ook auto's en alle andere bewegende objecten laten verdwijnen. De release datum voor het algoritme is nog niet bekend.

Bron(nen):   Slate.fr      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Bewegende delen op een foto?
  Leg eens uit Ch@tal ?

  • Tegendraads

   Je maakt meerdere foto’s en interpoleert de beelden. Niet zo moeilijk om
   op een basaal niveau te doen. wel wat lastiger om op een hoge kwaliteit
   te doen

   (in antwoord op Blargh)
  • giegel

   iets langere sluitingstijd?

   (in antwoord op Blargh)
 2. biker henk

  Ik las onlangs dat het in Photoshop mogelijk moet zijn. Je moet dan wel een “burst” van minimaal 15 foto’s invoeren. Alles wat niet op alle foto’s voorkomt wordt vervolgens verwijderd.

 3. Fritzy von Popsicle

  DE meest vreedzame oplossing voor de vluchtelingencrisis.

 4. vanhetgoor

  Ik vermoed dat het hier geen echte software truc betreft, maar uit gaat van meerdere foto’s waarbij dan steeds het veranderde gedeelte word verwijderd, ik weet niet of Adobe hier nu wel echt de eerste in is, ik weet even niet zo snel aan te geven wie het al eerder op de markt had, maar het wordt al gebruikt.

 5. harrr

  Daar zijn al zoooveel programmatjes voor…
  “remove people from photo” in google geeft bijna 1.4 miljard resultaten… lol

 6. IwanovKapotjeplov

  Tsjonge, dat is weer iets nieuws…Not! Bestaat al jaren. De software heette volgens mij “tourist remover”.

Reacties niet toegestaan