Is de iPhone 5 saai? Achterhaald? Zijn concurrenten beter?

Ja, de iPhone 5 is dunner, lichter en sneller. Maar echt nieuw? Maakt Apple zijn imago als trendsetter waar? Niet alle tech-recensenten zijn onder de indruk. De iPhone 5 kan veel. Maar sommige andere smartphones kunnen meer. The Wall Street Journal somt op:
 • Je kunt de iPhone 5 niet (zoals bij sommige Galaxy's) gebruiken als draadloos betaalmiddel (dankzij de NFC chip)
 • Omdat de iPhone 5 die chip ook niet heeft kun je geen files direct met andere telefoons delen
 • De iPhone 5 laat zich niet draadloos opladen
 • De iPhone heeft geen gezichtsherkenning; Je hoeft maar naar je telefoon te kijken en je kunt inloggen. Anderen hebben geen toegang.
 • De iPhone 5 heeft een iets groter scherm maar andere telefoons zijn nog iets groter. Hangt ook af van je persoonlijke voorkeur. Is Galaxy niet te groot?
Ook de HuffPost is niet onder de indruk: 'De iPhone 5 is een onbeduidende 'upgrade' die vorig jaar al had moeten plaats vinden.' Waar gezeur over komt is de prijs van de simpele adapter. Apple komt met een nieuwe stekker. Een adapter kost bijna 40 Euro (30 Euro zonder snoertje). Waar komen die mega-winsten van Apple toch vandaan? Tegenover de kritiek zijn er ook enthousiaste recensies: De '5' is een enorme verbetering. Sneller. En met een sterk verbeterde batterij die je uren laat browsen of films kijken zonder te hoeven herladen. Journalisten mochten er al even mee stoeien:
De Apple-promo:

Bron(nen):   WSJ  HuffPost  NYT  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  En de geschiedenis herhaalt zich…. zucht….

  We weten toch allemaal hoe het werkt bij Apple?
  Hun marketing- en verkoopapparaat is top en iedere Apple gelovige tuint er weer vrolijk in en keert zijn portemonnee om. Mensen , je hebt een keuze en kunt voor een beter alternatief gaan. Ga dus niet zeuren als je dan toch kiest voor het Apple eco-systeem, daar horen nu eenmaal dit soort woekerprijzen en achterhaalde upgrades bij.

 2. brabantman

  Tja, in Amerika koop je zo’n 5 al voor $ 199,-.Kun je toch al voor weinig bij de Apple kerk behoren. Was deze week in de US. Wat mij opviel, vooral vrouwen lopen er met een Apple rond en willen al te duidelijk laten zien dat ze ook zo’ ding hebben

  • Opzeeland

   199 MET duur maandelijks abonnement. Tel je dat erbij, kosten telefoons niet veel goedkoper dan in NL (de lage VAT in de US maakt het verschil).

   (in antwoord op brabantman)

Reacties niet toegestaan