Microsoft heeft smerige truc bedacht: pas op, als je Windows 10 níet wilt installeren

Microsoft ligt al langer onder vuur over de agressieve manier waarop het Windows 10 opdringt aan zijn klanten. Maar met de nieuwste actie gaat de softwaregigant wel heel erg ver.

Microsoft heeft de pop-up box die verschijnt om gebruikers aan te moedigen om de update te installeren, veranderd, schrijft de BBC. Als je op het rode kruisje klikt, verdwijnt het scherm niet, zoals gewoonlijk, maar begint de update juist. Dit heeft tot veel verontwaardiging geleid bij gebruikers.

Dat Windows 10 automatisch wordt geïnstalleerd als je op het kruisje klikt, komt doordat de update nu is aangemerkt als ‘aanbevolen’. Veel mensen hebben hun computer zo ingesteld dat aanbevolen updates in principe altijd worden geaccepteerd. Wil je geen Windows 10 dan moet je actief de update weigeren.

Brad Chacos van de website PC World omschrijft de actie als ‘een smerige truc’. “Het inzetten van dit soort trucjes frustreert trouwe Windowsgebruikers alleen maar. Zij hebben vaak goede redenen om bij hun oude besturingssysteem te blijven.”

Microsoft zegt alleen maar te willen helpen: “De aanbieding voor een gratis update eindigt op 29 juli. We willen dat mensen voor die tijd kunnen profiteren van de beste versie van Windows.”

Bron(nen):   BBC