Chrome is gevaarlijk en Google moet daarvoor waarschuwen

Google moet van tevoren waarschuwen wat de risico’s zijn van  webbrowser Chrome. Dat zeggen Nederlandse veiligheidsexperts in NRC Handelsblad. Als twee mensen in dezelfde Windows- of Mac-omgeving werken en Chrome gebruiken, raken hun cloudgegevens vermengd. Zo krijg je via browsersynchronisatie toegang – ook op andere computers – tot de geheime logins van die anderen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Het is echter geen bug, zo verklaart Google in een reactie tegenover het NRC Handelsblad, maar een feature. “De mogelijkheid om meer gebruikers toe te voegen aan Chrome is bedoeld om gebruikers een gemakkelijke en snelle manier te bieden persoonlijke kopieën van Chrome op te zetten voor mensen die Chrome delen op dezelfde computer.”

  Wel het hele verhaal vertellen.
  heeft hem allemaal te maken met het zorgvuldig omgaan met je persoonlijke gegevens. Dus dat je ook uitlogt als je klaar bent met je mail lezen of browsen.

  • Ron Kersten

   Je hebt gelijk dat men het hele verhaal moet vertellen maar…

   Deze feature zal door heel veel gebruikers als hinderlijk/bug worden ervaren omdat ze er niet goed mee kunnen omgaan: te ingewikkeld of te lastig.
   Het merendeel van de gebruikers gaat nog steeds erg slordig om met zijn/haar gegevens en logt zeker niet uit als ze klaar zijn of vergrendelt als ze weglopen bij de computer. Dat wordt dus een behoorlijke bende met dit soort “features”.

   (in antwoord op Diederdick)

Reacties niet toegestaan