WhatsApp wordt nog veel dominanter

Meer dan 1 miljard mensen sturen dagelijks WhatsApp-berichten naar elkaar. Nu gaat de berichtenapp bedrijven in contact brengen met die miljoenen gebruikers. WhatsApp kan op die manier dominanter worden dan Facebook, schrijft De Morgen.

De nieuwe app WhatsApp Business moet bedrijven beter en sneller laten communiceren met hun klanten. Voorlopig is de gratis app enkel beschikbaar voor kleine bedrijven. Zo kan je veel simpeler aan een winkel vragen of jouw maat in huis is, of je bestelling doorgeven. Matt Idema van WhatsApp bevestigde aan The Wall Street Journal dat het in de toekomst bedrijven wil laten betalen voor de bedrijfsapp.

Vliegtuigmaatschappij KLM test op dit moment een bètaversie van die app. Nadat je een vliegtuigticket hebt geboekt op de website van KLM, krijg je de vraag hoe je op de hoogte wilt gehouden worden over de rest van je vlucht. Wie WhatsApp kiest, geeft zijn telefoonnummer op en ontvangt daar alle informatie. Van het gatenummer tot de keuze van je menu tijdens de vlucht.

Bron(nen):   De Morgen