Spectaculair: met deze app wordt je woonkamer onderdeel van een film of game

Televisie kijken of gamen wordt nog mooier met de uitbreiding van de Hue-app van Philips. Je kunt nu lampen koppelen aan je televisie voor een driedimensionale lichtshow, schrijft de Volkskrant.

Plaats een lichtstrip achter je tv of monitor en bijvoorbeeld nog twee lampen achter de bank. De kleuren van het tv-beeld kunnen dan worden ‘uitgestraald’ naar de kamer. Zo kan de explosie van een auto zorgen voor een gele gloed in heel je woonkamer. De krant, die een demonstratie van Philips bijwoonde, noemt de effecten spectaculair. “Explosies knallen ook visueel door de kamer en in sommige games helpen kleuren een van achteren naderende vijand te identificeren, of kan de gamer aan de kleurengloed zien welk wapen is gekozen,” klinkt het.

Nadeel is wel dat het op dit moment nog enkel werkt met pc-randapparatuur van Razer Chroma en een tweede generatie brug van het Hue-systeem (dit is het apparaat dat de verbinding maakt tussen de router en de lampen). Je kunt het effect versterken door meerdere lampen en lichtstrips aan te schaffen, maar ook met een paar lampen werkt het al.

Bron(nen):   De Volkskrant