Aangeklaagde Tesla-medewerker: “Ik ben geen spion, maar een klokkenluider”

Elon Musk bracht begin deze week het vreemde bericht naar buiten dat een medewerker van de Tesla-fabriek is aangeklaagd voor spionage. Deze ‘spion’ laat nu van zich horen en beweert enkel een klokkenluider te zijn.

Het gaat om Martin Tripp die als procesingenieur in de Gigafactory van Tesla werkte in Nevada. Tripp zou bedrijfsgevoelige informatie hebben gestolen en hebben doorgespeeld aan onder meer Business Insider. Een geweigerde promotie zou de reden zijn voor zijn diefstal.

Tripp ontkent alle aantijgingen en beweert een klokkenluider te zijn. De oud-werknemer zegt in een interview met The Washington Post dat Tesla doorboorde batterijen gebruikt voor de productie van zijn Model 3. Musk zegt dat daar niets van waar is.

De baas van Tesla stelt dat de ingenieur een speciale code heeft geschreven waarmee hij zelfs nadat hij uit dienst was nog informatie kon stelen. Daar klopt niets van, reageert de man. “Ik heb geen geduld om te programmeren. Bovendien kon ik onmogelijk iets veranderen aan de systemen.”

Bron(nen):   HLN