Nieuwe functie WhatsApp: eindelijk bevrijd van de app-terreur

Groepsapps: je wil erbij horen, maar eigenlijk zijn ze verschrikkelijk. Denk aan: tien keer de mededeling dat iemand zijn bijdrage heeft betaald voor het groepsuitje, vijftien keer hetzelfde complimentje voor iets dat niet zo heel knap is of een eindeloze reeks net niet mooie vakantiefoto’s.

WhatsApp begrijpt je pijn en komt met een oplossing. Beheerders van groepschats krijgen voortaan de mogelijkheid om als enige berichten naar de groep te kunnen sturen. Reageren naar de groep kan niet. De functie werd afgelopen weekeinde bekend gemaakt.

Als een beheerder van een groepschat de functie inschakelt, kan hij als enige berichten naar de groep versturen. De leden kunnen de berichten alleen lezen, en desgewenst een privé-bericht naar de beheerder sturen. De groep blijft zo een overzichtelijk kanaal met updates.

De functie is volgens WhatsApp bijvoorbeeld handig voor chatgroepen die docenten gebruiken om ouders op de hoogte te houden.

De nieuwe optie is te vinden bij de Groepsinstellingen onder Groepsinformatie. Volgens WhatsApp wordt de nieuwe instelling momenteel uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd.

Bron(nen):   RTL Nieuws