Grote ophef om tweet Elon Musk: Hij noemt redder van Thaise grotkinderen een pedofiel

Mogelijk weet Elon Musk na alle ellende met Tesla van gekkigheid niet meer wat hij moet doen. Eerst was er de gênante publiciteitsstunt in Thailand met zijn mini-duikboot die de kinderen uit de Thaise grot moest redden. Nu is er een bizarre reactie aan het adres van de duiker die zijn onmogelijke plan kraakte. De megalomane top-ondernemer noemde hem een pedofiel.

Elon Musk dacht de held uit te kunnen hangen door met een mini-duikboot de twaalf kinderen en hun coach uit de grot te halen, maar kreeg vooral kritiek. Zo reageerde de Britse duiker Vern Unsworth op CNN dat de reddingsoperatie met Musks toestel “absoluut nul kans van slagen” had. Unsworth: “Hij wist totaal niet hoe die grot eruit zag. De duikboot was 1,68 meter lang en rigide. Die zou nooit voorbij de bochten of rond de obstakels zijn geraakt. Hij zou zelfs nooit voorbij de eerste 50 meter geraakt zijn, het was gewoon een publiciteitsstunt.”

Maar Musk duldt geen kritiek en dus reageerde hij woedend op Twitter, onder meer met: “Je vroeg erom, pedofiel.” De tweet werd enkele uren later verwijderd, maar toen was het kwaad al geschied. Enkele mensen die een Tesla hebben besteld, lieten al weten dat ze hun order alsnog hebben geannuleerd.

Bron(nen):   HLN