Elon Musk: “Ik werk 120 uur per week. Zonder slaappil slaap ik niet”

“Het afgelopen jaar was het moeilijkste en pijnlijkste ooit. Het was ondraaglijk.” In tranen vertelde Elon Musk (47) donderdag aan The New York Times over wat hij de afgelopen tijd heeft moeten doorstaan.

De oprichter van Tesla en SpaceX vertelt hoe hij bijna zijn broers bruiloft miste en op zijn eigen verjaardag 24 uur op het kantoor van Tesla doorbracht. Over zijn fysieke gezondheid zegt hij: “Het gaat niet goed. Er zijn al vrienden naar me toegekomen die zich zorgen maken.”

In het interview laat hij weten dat hij de laatste tijd meer dan 120 uur per week werkt. In 2001 nam hij voor het laatst meer dan een week vrij, maar toen was hij geveld door malaria. “Er waren tijden dat ik drie, vier dagen achter elkaar op de fabriek was. Dat ging ten kosten van mijn kinderen en vrienden.”

Geëmotioneerd vertelt hij verder: “Ik dacht dat we het ergste achter de rug hadden. Dat dacht ik echt. En vanuit Tesla gezien is dat ook zo. Maar persoonlijk moet het ergste nog komen.”

Sommige bestuursleden maken zich zorgen over het slaapmiddelengebruik van Musk. Die geeft zelf toe dat hij Ambien slikt, een middel dat slechts tijdelijk mag worden gebruikt. “Het is vaak de keus tussen niet slapen of Ambien,” aldus de geplaagde Tesla-baas. Ook is bij een aantal bestuursleden bekend dat Musk af en toe drugs heeft gebruikt.

Over de geruchten dat de raad van bestuur op zoek is naar een vervanger zegt hij dat hem daarover niets bekend is. “Maar als je iemand weet die deze baan beter kan doen, laat het me weten. Hij mag direct beginnen,” besluit Musk.

Bron(nen):   The New York Times