Waarom de opvouwbare smartphone de wereld gaat veroveren

De opvouwbare smartphone is met een flinke opmars bezig. Leek het lange tijd toekomstmuziek nu zou de telefoon met een vouwbaar scherm binnen enkele jaren zomaar eens de standaard kunnen worden. Op de techbeurs Mobile World Congress in Barcelona was het in elk geval een belangrijk thema.

Een opvouwbare telefoon is erg handig. Zonder dat het apparaat veel ruimte inneemt heb je toch een groot scherm. “Waarom zou je dat niet willen? Als je in de trein je mail even wil wegwerken, vouw je die telefoon open. In plaats van dat gepiel met twee handen op een klein scherm, werkt zo’n groot scherm toch veel lekkerder,” zegt techverslaggever Bram van Dijk van Bright.

De telefoons waar iedereen het over heeft zijn de Huawei Mate X en de Galaxy Fold van Samsung. Deze opvouwbare smartphones zijn voor de meeste mensen echter nog te duur. Die van Huawei kost bijna 2.300 euro en voor het toestel van Samsung betaal je 2.000 euro.

Van Dijk denkt dan ook dat het nog wel een paar jaar duurt voor het grote publiek de opvouwbare smartphone omarmt. “Dat opvouwbare moet zich nog wel echt bewijzen hoor. Je hebt hier eigenlijk alleen aan de wereld getoond dat het er leuk uit kan zien. Maar niemand heeft dat ding nog in handen gehad.”

Bron(nen):   Bright