Geld verdienen met Instagram zonder tienduizenden volgers? Met deze app kan het

Zonder tienduizenden volgers toch een centje bijverdienen met Instagram, het is mogelijk met de app Cirkle. Via deze app krijg je een bepaald bedrag voor elke like bij je foto van een restaurant of winkel.

Als je de Cirkle-app downloadt en koppelt aan je Instagram-account kun je in principe beginnen. In de app kun je zien welke restaurants, winkels en andere bedrijven deelnemen. Op dit moment werken alleen nog bedrijven in Amsterdam en Rotterdam mee, maar het aanbod wordt uitgebreid.

Als je een van de deelnemende zaken bezoekt, kun je daarvan een foto plaatsen op je Instagrampagina. Voor elke like krijg je een bedrag tussen de 2 en 5 cent tot een maximum van 35 euro. Nadeel is wel dat je het opgebouwde tegoed moet besteden bij het bedrijf zelf.

Cirkle zet hiermee heel erg in op vertrouwen en geloofwaardigheid, iets waar de grote reviewsites als TripAdvisor momenteel een groot probleem mee hebben. Het idee is dat als jij in kleine kring iets aanbeveelt jouw vrienden en familie je direct geloven en dan sneller zelf een bezoekje zullen brengen aan het betreffende restaurant.

Marketeer Amber van Leeuwen is gematigd enthousiast over het concept. “Het klinkt als een handige manier om ervoor te zorgen dat klanten iets over je product zeggen. Als zij enthousiast zijn over je bedrijf, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken?” Maar ze ziet ook nadelen. “Als vriendin X nu iets post van iets dat zij leuk vindt, geloof ik dat direct. Maar stel dat je weet dat vriendin X geld krijgt, vind ik het dan nog wel geloofwaardig? Zodra je ergens euro’s aanhangt wordt het toch tricky. Gaan mensen hun verhaal dan niet aandikken?

Bron(nen):   RTL Nieuws