Dit is de nieuwe futuristische maanlander van Amazon-baas Jeff Bezos

Amazonbaas Jeff Bezos presenteerde gisteren de Blue Moon. Met deze maanlander wil hij mensen na meer dan 45 jaar weer op de maan gaan zetten. Er is drie jaar gewerkt aan het ontwerp van het ruimtevaartuig. Het ding ziet er in elk geval lekker futuristisch uit.

Blue Origin, het bedrijf van Bezos dat mensen in de ruimte moet brengen, heeft een ruimtevaartuig ontwikkeld dat 6,5 ton aan lading mee kan nemen en op vloeibare waterstof voortbeweegt. Bezos vertelde in zijn presentatie dat er op de polen van de maan water is in de vorm van ijs. Dat zou van pas kunnen komen, denkt de baas van Amazon. “Uiteindelijk zullen we in staat zijn om deze voertuigen bij te tanken op de oppervlakte van de maan.”

Vorig jaar vertelde hij al dat hij gelooft dat er op termijn miljoenen mensen zullen gaan wonen en werken op de maan. Hij wil daartoe ruimtestations bouwen met kunstmatige zwaartekracht.

Elon Musk, die andere rijkaard die mensen de ruimte in wil sturen, kan het succes van Bezos niet verkroppen. Hij plaatste al een tweet waarin hij de naam Blue Moon verving door Blue Balls en eerder noemde hij de Amazon-baas al een copycat.

Bron(nen):   Bright