Binnenkort elektrische auto te koop voor 10.000 euro

Tech, AI, auto
dinsdag, 29 oktober 2019 om 16:58
welingelichtekringen header 1
Het zou de doorbraak kunnen betekenen bij het grote publiek: een goedkope, elektrische auto die voor de meesten betaalbaar is. Renault zegt daarmee te komen. De Renault City K-ZE rijdt al in China rond, maar zou binnenkort ook in Europa te koop zijn.
Met enkele aanpassingen kan de compacte elektrische auto van Renault ook hier een succes worden, mogelijk wel onder de vlag van Dacia, het Roemeense zustermerk van Renault. Daarmee zouden de Fransen duidelijk willen maken dat het om een budgetauto gaat, maar het is wellicht ook een excuus voor de minder fraaie afwerking van de wagen.
De kleine elektrische auto zou niet meer dan 10.000 tot maximaal 15.000 euro gaan kosten. De Franse autofabrikant rekent erop dat de markt van de kleine elektrische budgetwagens de komende jaren zal exploderen. Zeker omdat jongeren minder behoefte voelen om een dure auto te bezitten. Via deelplatforms zouden dan juist kleine elektrische auto's populair worden, is de gedachte.
De Renault City K-ZE kan met maximaal 271 kilometer nog aardig ver rijden en laadt bovendien in 50 minuten op. De maximum snelheid van 105 kilometer per uur is wel een nadeel, maar de auto lijkt daarmee ideaal voor de stad of ritjes waarbij je niet op de snelweg hoeft.
Zoals je kunt zien, is het best een mooie auto:
Bron(nen): HLN