Is de iPhone 5 saai? Achterhaald? Zijn concurrenten beter?

Tech, AI, auto
vrijdag, 14 september 2012 om 10:12
welingelichtekringen header 1
Ja, de iPhone 5 is dunner, lichter en sneller. Maar echt nieuw? Maakt Apple zijn imago als trendsetter waar? Niet alle tech-recensenten zijn onder de indruk. De iPhone 5 kan veel. Maar sommige andere smartphones kunnen meer. The Wall Street Journal somt op: Ook de HuffPost is niet onder de indruk: 'De iPhone 5 is een onbeduidende 'upgrade' die vorig jaar al had moeten plaats vinden.' Waar gezeur over komt is de prijs van de simpele adapter. Apple komt met een nieuwe stekker. Een adapter kost bijna 40 Euro (30 Euro zonder snoertje). Waar komen die mega-winsten van Apple toch vandaan? Tegenover de kritiek zijn er ook De '5' is een enorme verbetering. Sneller. En met een sterk verbeterde batterij die je uren laat browsen of films kijken zonder te hoeven herladen. Journalisten mochten er al even mee stoeien:
  • Je kunt de iPhone 5 niet (zoals bij sommige Galaxy's) gebruiken als draadloos betaalmiddel (dankzij de NFC chip)
  • Omdat de iPhone 5 die chip ook niet heeft kun je geen files direct met andere telefoons delen
  • De iPhone 5 laat zich niet draadloos opladen
  • De iPhone heeft geen gezichtsherkenning; Je hoeft maar naar je telefoon te kijken en je kunt inloggen. Anderen hebben geen toegang.
  • De iPhone 5 heeft een iets groter scherm maar andere telefoons zijn nog iets groter. Hangt ook af van je persoonlijke voorkeur. Is Galaxy niet te groot?
apple lightning 30 pin adapter stock 1024 press large 440x293
De Apple-promo:
Bron(nen): WSJ HuffPost NYT