voetbal
door anp
zaterdag, 02 november 2019 om 22:47
de ligt bezorgt juventus de winst in derby1572731290
Matthijs de Ligt heeft Juventus de zege bezorgd in de stadsderby tegen Torino. De 21-jarige verdediger, in de zomer voor 75 miljoen euro overgekomen van Ajax, maakte in de 70e minuut het enige doelpunt in de derby van Turijn: 0-1. De Ligt schoot overtuigend raak nadat Gonzalo Higuaín de bal uit een hoekschop op hem had teruggelegd. Het betekende voor De Ligt zijn eerste doelpunt in dienst van de Italiaanse grootmacht. De international van Oranje vertolkte sowieso de hoofdrol in het Stadio Olimpico Grande Torino. De Ligt kreeg na 10 minuten de bal op zijn arm, na een verre ingooi van Torino die werd doorgekopt. Aangezien het van dichtbij gebeurde en De Ligt zijn arm langs zijn lichaam hield, vonden de scheidsrechter en ook de VAR het geen penalty waard. Het was al de vierde competitiewedstrijd op rij dat De Ligt hands maakte. Tegen Internazionale en Lecce kreeg hij daarvoor wel een strafschop tegen.