voetbal
door anp
zondag, 13 november 2016 om 19:55
depay leidt oranje langs luxemburg1479063371
Het Nederlands voetbalelftal heeft zondag in de WK-kwalificatie met 3-1 bij Luxemburg gewonnen. Invaller Memphis Depay maakte in de tweede helft het verschil. De aanvaller van Manchester United kopte eerst de 1-2 binnen en maakte kort voor tijd uit een vrije trap ook het derde doelpunt.
Arjen Robben had na 35 minuten de score voor Oranje geopend, maar kort voor rust kwam het gastland langszij via een benutte strafschop van Maxime Chanot. Robben en Wesley Sneijder bleven in de rust allebei geblesseerd achter in de kleedkamer.
In de slotfase maakte Marten de Roon zijn debuut bij Nederland, dat door de zege naar de tweede plaats in kwalificatiegroep A is gestegen. Het elftal van bondscoach Danny Blind heeft na vier wedstrijden zeven punten. Ook nummer drie Zweden staat op zeven punten. Frankrijk, dat tot dusverre tien punten verzamelde, leidt.