voetbal
door anp
zondag, 29 april 2018 om 16:19
10797646
FC Twente is gedegradeerd uit de eredivisie. Na een nederlaag van 5-0 bij Vitesse kunnen de Enschedeërs de laatste plaats in de eredivisie niet meer verlaten. FC Twente, in 2010 nog kampioen van Nederland, degradeerde 35 jaar geleden voor het laatst.
Vitesse kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. Thulani Serero schoot van afstand raak. Voor dat doelpunt was Twente nog niet echt in de problemen geweest.
Tim Matavz verdubbelde in de 53e minuut met een kopbal de voorsprong voor de thuisclub. Het verzet van Twente was daarmee gebroken. Mason Mount, Bryan Linssen en opnieuw Matavz maakten de nederlaag en degradatie van Twente nog pijnlijker.
Twente speelt volgende week de voorlopig laatste wedstrijd in de eredivisie, thuis tegen NAC.