voetbal
door anp
zondag, 07 juni 2015 om 5:00
voetbalsters debuteren met winst op wk1433647448
De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste WK-wedstrijd ooit in winst omgezet. De ploeg van bondscoach Roger Reijners versloeg Nieuw-Zeeland in Edmonton met 1-0, door een doelpunt van Lieke Martens. De 22-jarige linksbuiten knalde de bal in de 33e minuut van grote afstand over de keepster in de hoek.
Nederland debuteert in Canada op het WK voor vrouwen. De 'Leeuwinnen' spelen in de nacht van donderdag op vrijdag hun tweede wedstrijd in groep A, tegen China. De Aziatische ploeg verloor de openingswedstrijd tegen gastland Canada in blessuretijd met 1-0. De nummers één en twee van de groep gaan naar de achtste finales, de vier beste nummers drie van de zes groepen ook.
Lieke Martens heeft zichzelf met het eerste WK-doelpunt van Nederlandse vrouwen ooit de geschiedenisboeken in geschoten. ,Een supergevoel. Hier droom je van en dan gebeurt het nog ook'', zei Martens met tranen in haar ogen bij de NOS.
De 22-jarige linksbuiten knalde de bal na een half uur van buiten het strafschopgebied op fraaie wijze in de hoek. ,,Hij zat er goed in. In de tweede helft hadden we het erg moeilijk, we kwamen toen niet meer in ons spel. Het was vooral tegenhouden en veel rennen, daar was Nieuw-Zeeland gewoon sterker in. Maar ik ben supertrots dat we het hebben volgehouden. Met 1-0 winnen, daar had ik vooraf zo voor getekend'', aldus Martens, die tevens werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd.