Kinderen zonder god zijn aardiger

In een onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Chicago, werd een verband gevonden tussen een niet-religieuze opvoeding en vriendelijkheid. Kinderen die zonder religie zijn opgevoed, waren niet alleen vriendelijker, maar toonden ook meer empathie voor anderen. 

 Onder leiding van professor Jean Decety werd gekeken naar de percepties en het gedrag van verschillende kinderen in zes verschillende landen. Ze keken naar de bereidheid van de kinderen om te delen, evenals hun gewoonten om anderen te beoordelen of  hen  te straffen voor slecht gedrag.

Zo moesten kinderen stickers kiezen, nadat ze te horen hadden gekregen dat er niet genoeg was voor de hele groep, om te zien welke  kinderen deelden . Ze toonden verder de kinderfilms van kinderen die andere kinderen duwen en stoten, om hun reacties te observeren.

“Onze bevindingen zijn in tegenspraak met de populaire veronderstelling dat kinderen uit religieuze huishoudens altruïstischer en vriendelijker zijn tegenover anderen. In onze studie waren kinderen uit atheïstische en niet-religieuze gezinnen juist genereuzer ', zegt Decety

Bron(nen):   Universiteit van Chicago